Wednesday, May 20, 2009

Siapakah dia?

Hari nih saya nk mempromosikan seseorang....yg banyak berjasa n banyak memberi tunjuk ajar dan nasihat...dan juga seorang yang seronok untuk dibawa berbual dan berkawan...beliau adalah:
Mr Mohamad Shuhqrie bin Baba...maaf kalo tersalah eja....
1. siapakah beliau? citer sikit....important ker?
saudara ini digelar abng shuk...dia merupakan pelajar MSc dibawah Prof Zainal.
2. citer lebih lanjut?
dia sudah berada di tahun akhir program master dan bakal melanjutkan pengajian di peringkat phd di luar negara and juga bakal pensyrah UIAM. Projek nya berkaitan TE( tk nk explain lebih...cheq tk paham nok).
3. sudah kahwin/ duda/janda?
dia sudah pon kahwin and ada 3 orang anak..Isteri beliau merupakan seorang doktor perubatan..
4. asal maner?
dia daripada terengganu...dan pernah bekerja sebagai chef terkemuka..chef yang memasak and seorang mikrobiologist and buat projek TE...signifikan tk?
5. How often do u meet him?
hmm...since beliau adalah RA prof zainal...so kami 1 program telah mengenali beliau sejak tahun 1 lagi...dan dikenali oleh mereka sebgai abng master berbibir merah...(bukan saya cakap) manusia lain cakap k! tpi sejak kami membuat latihan ilmiah..hampir tiap2 hari nampak muker dia....
6. What so special bout him?
well.....dia seorang peramah, sentiasa gembira...gelak tahap gaban nyer kuat....and seorang yg bijak berkomunikasi....sejak kami kenal beliau....dia sangat sporting dan selalu mengemukakan idea bernas tuk bersiar2....
7. Ada pic tk? bohsan la baca statement jer...syok sendiri jer tulis...
nih gambar posing time buat gathering....
nih plak antara masakan chef shuk yg masak..kami makan jer.
n this is the rest of the pic maser time picnic kt taman tasik chempaka yg penuh gagak n pepatung tuh...filariasis sungguh
3 ekor pompuan nih extras...sebagai leftover food indulgence agent...sopan nyer ayat..alah senang kater extras lam program nih...tuk di kasik makan...supaya tk bazir...
since hobi beliau adalah menyanyi...so kami ucapkan semoga anda teruskan lah menyanyi ok! kalo itu yg membuatkan anda happy...maka teruskan lah menyanyi...asal ko tk dok melalak kt telinga aku sudah...
kami ingin mengucapkan thanx alot tau sebab tolong buatkan gathering nih....masakan anda memang sedap..thanx for everthing...trimas sebab ajk kami semua tengok wayang dulu...we had so much fun together and kami tkkan lupekan anda.....all da best for ur viva n phd program....akhir kata dari kami....silap dan salah harap dimaafkan...semoga berjumpa lagi di masa hadapan...untuk mengenali beliau lebih lanjut...lawatilah facebook.....atau untuk melihat lagi gambar2 dengan lebih dekat...add la lm facebook....nk link cm tkut salah type nama...so search la sendiri k....bye2..jam dh 4.43...aku nk gi kejar rapid kl..nk balik umah..tata...

2 Comments:

At May 21, 2009 at 1:13 AM , Blogger Nene Matahari said...

oh nak nangis.aku tukang penghabis makanan je kan?terharu.

abg syuk rox!

 
At May 21, 2009 at 11:53 AM , Blogger F@rid Abdul Aziz said...

ala...nene..emo lak....

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home